RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Рибалка витяг з річки "рибу-бульдога", яка жила 90 млн років тому: фото і відео

Рибалка зі штату Небраска, США, під час рибальських змагань зачепив скам’янілість доісторичної "риби-бульдога" віком 90 мільйонів років у річці Міссурі, яку ідентифікував геолог.

Про це розповіли в DailyMail.

Волосінь рибалки Енді Мура зачепилася за те, що він вважав скелею, після чого приніс свій каяк, щоб звільнити линву й просто повернувся до свого турніру. Він був переконаний, що його знахідка - це лише скелет чогось нещодавно загиблого.

Однак унікальність скам'янілості помітив друг Енді Мура, і потім рибалка зв'язався з армійським інженерним корпусом, який контролює русло річки. Вони попросили фото, щоб надіслати геологу.

Коли геолог прибув на місце події, то буквально вистрибнув з човна зі словами "Боже мій!", оскільки виявив, що це дійсно "риба-бульдог" віком у 90 мільйонів років.

Ці вимерлі риби офіційно називаються Xiphactinus audax, і жили вони під час пізнього крейдяного періоду. Велика хижа риба може досягати 6 метрів у довжину, а її скам’янілості раніше були виявлені разом із залишками неперетравленої здобичі в їхніх шлунках.

Скам'янілість планують висушити та виставити в Центрі відвідувачів Льюїса та Кларка в Крофтоні, штат Небраска.

"Ось і найкрутіший момент у всій історії - реальні рибалки зловили доісторичну рибу", - сказав Мур.

У листопаді 2020 року раніше знайдену скам'янілість "риби-бульдога" продали за 107 100 доларів на Sotheby’s.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Ефіопії виявили рештки невідомої раніше істоти, яку польські вчені назвали на честь Зеленського.