RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Чи потрібно визнавати Росію спонсором тероризму: Байден відповів

Попри всі звірства, скоєні російськими окупантами на території України, президент США Джордж Байден вважає, що Росію не потрібно визначати, як державу-спонсор тероризму – про це він заявив у понеділок, 5 вересня.

Про це повідомляє Reuters.

Так, у відповідь на запитання журналістів у Білому дому, чи слід вважати Росію державою-спонсором тероризму, Байден відповів: "Ні". Варто зазначити, що надання країні-агресорці такого статусу передбачає, крім іншого, суворі економічні обмеження. Зокрема заборону експорту товарів оборонного значення, контроль за експортом тощо. Варто уточнити, що санкції поширюються також проти держав, які зберігають торговельні відносини з основною підсанкційною країною.

Цікавим є те, що напередодні Москва попереджала, що таке рішення розірве американсько-російські зв’язки.

Однак існує і протилежна думка щодо цього - надання Росії вищезгаданого статусу може завадити вимагати від неї компенсацій.

Раніше ми писали, що шанси на те, що Росія отримає статус країни-спонсора тероризму, не дуже великі. У США існує величезний спротив, оскільки Держдеп побоюється втратити важелі впливу на ситуацію через вимоги законодавства.

Також, "Апостроф" повідомляа, що сейм Латвії визнав Росію державою - спонсором тероризму і закликав країни Євросоюзу негайно призупинити видачу туристичних та в'їзних віз громадянам РФ та Білорусі.