RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вибори в США: з'явилася реакція Байдена та Трампа на перші результати

У вівторок, 8 листопада, у США відбулися проміжні вибори, в ході яких, серед іншого, була переобрана Палата представників і третина Сенату й чинний президент, демократ Джо Байден задоволений результатами голосування, а його опонент, республіканець Дональд Трамп, висловив розчарування підсумками.

46-й президент США під час свого виступу відзначив позитивні результати виборів для Демократичної партії.

За словами Байдена, всупереч прогнозам, перемоги республіканців з великим "відривом" так і не відбулося і демократи, зрештою, втратили менше місць у Палаті представників, ніж під час інших проміжних виборів за останні 40 років.

Читайте також: Запобіжники для України: що зміниться після виборів до Конгресу США

Байден зазначив, що у його партії залишилися шанси зберегти більшість у Палаті представників.

Також американський президент згадав і про повномасштабну агресію Росії, висловивши переконання, що двопартійна підтримка України продовжуватиметься незалежно від результатів виборів.

Водночас, як стало відомо, 45 президент США Дональд Трамп зазначив, що результати виборів до Конгресу його розчарували. При цьому він все одно назвав їх "особистою перемогою".

Згідно з підсумками проміжних виборів у США, станом на зараз у демократів – 48 місць у Сенаті, у республіканців – 49. У Палаті представників демократи вибороли 182 місця, республіканці – 206.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, які виклики постануть перед Києвом при республіканському Конгресі.