RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україна може отримати частину конфіскованих активів Росії: що відомо

Уже найближчими місяцями Мін'юст США планує розпочати процес передачі Києву частини конфіскованих активів РФ.

Про це на брифінгу в Hudson Institute розповів директор оперативної групи Міністерства фінансів США з питань виявлення та конфіскації незаконно зароблених активів (Task Force KleptoCapture) Ендрю Адамс.

Він нагадав, що у березні 2022 року, у відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, Державний департамент на базі Міністерства юстиції створив спеціальну оперативну групу для запровадження санкцій проти російських олігархів та конфіскації їх незаконно зароблених активів.

Читайте також: Все на користь України: у США ухвалили важливе рішення щодо російських активів

Ендрю Адамс зазначив, що в майбутньому група готова розпочати передачу конфіскованих активів на користь України. Водночас він зазначив, що закон не визначає шляхів для передачі всіх "відібраних" коштів, які можуть бути зібрані в результаті зусиль Мін'юсту.

Зокрема, зазначив Адамс, під це правило не підпадають активи, які вилучені через порушення експортного контролю.

Представник Task Force KleptoCapture наголосив, що конфісковані суми є "мізерними" порівняно з ціною катастрофи, завданої Росією народу України, але, на його думку, цей внесок буде важливим, висловивши сподівання, що перші "транші" цих коштів проведуть у найближчі тижні та місяці.

Нагадаємо, раніше ми писали про механізм конфіскації заморожених активів держави-агресора для відшкодування збитків, завданих внаслідок бойових дій.