RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Розумна інвестиція в майбутнє: Байден звернувся до нації і анонсував безпрецедентну допомогу Україні і Ізраїлю

Президент США Джо Байден виступив зі зверненням до американської нації щодо агресії терористів проти Ізраїлю та України. Він наголосив, що вже у п'ятницю направить до Конгресу терміновий запит на фінансування допомоги Ізраїлю та Україні.

Пряму трансляцію вів "Голос Америки".

Читайте також: У США до Капітолію прорвалися пропалестинські демонстранти: відео

"ХАМАС і Путін становлять різні загрози. Але вони мають дещо спільне: вони хочуть повністю знищити сусідню демократію. Для ХАМАС мета існування - знищення Ізраїлю та вбивство євреїв. Водночас, Путін заперечує, що в України є чи колись була державність. Він стверджує, що СРСР створив Україну", - наголосив Байден.

Він зазначив, що направить до Конгресу терміновий запит на фінансування військової допомоги Ізраїлю та Україні.

"Це розумна інвестиція, яка даватиме дивіденди для американської безпеки на покоління вперед", - наголосив президент США і додав, що вона буде "безпрецедентною".

З його слів, це важливо для Америки. Історія вчить, коли диктатори не платять за агресію, вони приносять ще більше хаосу, терору та більше руйнувань. Вони продовжують, і "загроза для Америки та світу зростає".

"Ми не забуваємо про братські могили, про тіла, знайдені зі слідами тортур. Зґвалтування використовували росіяни як зброя. Тисячі і тисячі українських дітей були вкрадені Росією у їхніх батьків. Якщо ми не зупинимо жагу Путіна до влади та контролю над Україною, він не обмежиться тільки Україною. Путін вже погрожує "нагадати" Польщі, що частина їх земель була "подарунком Росії". Колишній президент РФ назвав Естонію, Латвію та Литву "балтійськими провінціями Росії". Це наші союзники по НАТО", - сказав Байден.

Він наголосив, якщо США відступлять і дозволять Путіну знищити незалежність України, всі агресори по всьому світу захочуть зробити так само.

"Ми не можемо дозволити й не дозволимо терористам як ХАМАС і диктаторам як Путін перемогти. Я відмовляюся це допускати. У такі моменти ми повинні пам'ятати, хто ми. Ми - Сполучені Штати Америки. І немає нічого, що нам не під силу, якщо ми робимо це разом”, - резюмував Байден.

За інформацією Reuters, президент США має намір запросити у Конгресу 60 млрд доларів допомоги для України та 14 млрд доларів - для Ізраїлю. Запит також включатиме 10 млрд доларів на гуманітарну допомогу, 14 млрд доларів на охорону кордонів США та 7 – на підтримку Індо-Тихоокеанського регіону. Зазначається, що половина із 60 млрд доларів, які Байден запитує для України, піде на заміну та модернізацію запасів зброї у США.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден прилетів до охопленого війною Ізраїлю, де має намір зустрітися з сім'ями американських заручників, яких утримує ХАМАС.

  • Вас також може зацікавити:

Домовленості з Байденом виконуються: Зеленський підтвердив застосування ATACMS за окупантами

ЗСУ завдали ударів по ворожих аеродромах біля Бердянська та Луганська: відео

ХАМАС має бути ліквідований, але є "але": як США розглядають закінчення війни в