RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В США до Капітолію прорвались пропалестинські демонстранти: відео

На Капітолійському пагорбі проходить пропалестинська акція протесту: демонстранти займають Cannon House, де знаходяться кілька офісів комітетів Палати представників та Конгресу, а навколо комплексу Капітолія ростуть великі натовпи.

Про це повідомляє телеканал FOX5.

Поліція Капітолія заявляє, що демонстрації не допускаються в будівлях Конгресу, і працює над тим, щоб розігнати натовп, який скандує "Припинення вогню зараз" та "Вільна Палестина".

Читайте: Байден прибув до охопленого війною Ізраїлю: відео і подробиці візиту

Поліція вже заарештувала кількох людей і затриманих доставляють до зони тимчасового утримання у комплексі Капітолія.

Протестна акція спочатку розпочалася на Національній алеї і зрештою дійшла до будівлі на проспекті Незалежності та проспекті Нью-Джерсі, поряд із будівлею Капітолія.

За словами організаторів акції, групи "Єврейський голос за мир", за межами Капітолія перебувають щонайменше 10 000 осіб, а ще 500 - усередині будівлі.

До цього понад 30 протестувальників було заарештовано перед Білим домом у понеділок, а на вихідних тисячі пропалестинських активістів вийшли на вулиці Вашингтона, щоб виступити за припинення вогню між Ізраїлем та бойовиками угруповання ХАМАС.

Перед запланованою акцією протесту вночі в деяких частинах Капітолію США було зведено огорожу, але в середині дня демонстранти ринули до будівлі Cannon House.

Зазначимо, що президент США Джо Байден під час візиту до Ізраїлю оголосив про виділення США 100 мільйонів доларів на гуманітарне фінансування Палестинської Автономії та сектору Газа, щоб допомогти переміщеним палестинцям та постраждалим від конфлікту, оскільки Ізраїль погодився дозволити доставку допомоги у цей район – але з очевидним розумінням того, що постачання перевірятимуться. "Якщо ХАМАС вкраде допомогу, вони ще раз продемонструють, що їх не турбує благополуччя народу. І це... позбавить міжнародне співтовариство можливості надати цю допомогу", - зазначив американський президент, додавши, що переважна більшість палестинців не є членами ХАМАС, а ХАМАС не представляє палестинський народ.

Нагадаємо, що після ракетного удару по лікарні "Аль-Ахлі" в секторі Газа, у багатьох країнах, де основною релігією є іслам, пройшли масові демонстрації на підтримку Палестини та з вимогою до Ізраїлю припинити бомбардування Гази.

  • Вас може зацікавити:

В Секторі Газа завдано удару по лікарні - є багато загиблих: фото і відео

Удар по лікарні в Газі: Ізраїль оприлюднив докази причетності палестинських бойовиків

Ракету по лікарні в Газі запустив "Ісламський джихад": армія Ізраїлю опублікувала запис розмови