RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вікторія Нуланд йде у відставку: хто буде новим заступником держсекретаря США

Найближчими тижнями Вікторія Нуланд, яка має стажу три з половиною десятиліття державної служби під керівництвом шести президентів і десяти державних секретарів, збирається піти з посади заступника держсекретаря США з політичних питань.

Про це оголосив очільник Державного департаменту Ентон Блінкен.

Читайте також: Навіть після перемоги: США обіцяють Україні ще більше зброї

У Держдепі наголосили на лідерстві Нуланд у питаннях України і що її зусилля були незамінні для протистояння повномасштабному вторгненню російського диктатора Володимира Путіна в Україну.

Вікторія Нуланд відповідала за формування глобальної коаліції, щоб гарантувати Путіну його стратегічну невдачу, і надання допомоги Україні в досягненні того дня, коли вона зможе твердо встати на ноги - демократично, економічно і у військовому відношенні.

Президент Джо Байден та Блінкен попросили заступника міністра з питань управління Джона Басса виконувати обов'язки заступника державного секретаря з політичних питань доти, доки не буде підтверджено заміну Нуланд.

Джон Басс

Нагадаємо, наприкінці січня до Києва несподівано прибула Вікторія Нуланд для зустрічі з представниками української влади та ветеранами.

  • Читайте також:

США готові послабити санкції проти Росії: Нуланд озвучила умову, відео

Можуть не встигнути? Нуланд висловилася про передачу Abrams Україні

Дадуть скільки зможуть: яку військову техніку Україна отримає від США