RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Здатні шпигувати за всію планетою: США замовили у Маска кілька сотень нових супутників

Національне розвідувальне управління Міністерства оборони США уклало контракт з бізнес-підрозділом компанії SpaceX під назвою Starshield майже на 2 млрд доларів на будівництво мережі надсучасних супутників-шпигунів.

Про це пише агентство Reuters, посилаючись на власні джерела.

Читайте: Space X анонсувала нову послугу: про що йдеться

Як стало відомо, компанія, яка належить інженеру-мільярдеру Ілону Маску, зголосилась побудувати мережу із сотень супутників-шпигунів, завдяки яким спецслужби матимуть змогу спостерігати за всією поверхнею нашої планети.

ЗМІ вдалося з'ясувати, що підрозділ Пентагону, який займається супутниковою розвідкою, підписав угоду з Ілоном Маском на 1,8 мільярда доларів ще у 2021 році.

Як зазначається, спільна програма супутникової технології Starlink для та спецслужб значно розширить здатність уряду та військових США швидко виявляти потенційні цілі майже в будь-якій точці земної кулі.

За словами анонімних джерел, мережа складатиметься з великих супутників із датчиками зображення, а також супутників-ретрансляторів, які передаватимуть зображення та інші повідомлення за допомогою міжсупутникових лазерів.

У Національному розвідувальному управлінні США не підтвердили, що компанія Ілона Маска розробляє мережу супутників-шпигунів для використання у військових цілях, однак зазначили, що розробляють "найефективнішу, найрізноманітнішу та стійку систему космічної розвідки, спостереження та розвідки, яку коли-небудь бачив світ".

Нагадаємо, що ракета Starship, яку запустили 14 березня, згоріла під час випробувального польоту.

  • Читайте також:

Російські війська почали розгортати Starlink в Україні: в США зажадали відповіді від Маска

У ГУР підтвердили, що росіяни використовують інтернет від Starlink: однак є нюанс

Маску приготуватися: компанію SpaceX перевірятимуть через наявність Starlink у росіян