RU  UA

Трамп дав відмашку? Чому Конгрес США підтримав допомогу для України

Палата представників Конгресу США підтримала пакет допомоги Україні з низки причин, але головним фактором була особиста воля Дональда Трампа.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог Олег Постернак.

Читайте також: Допомога від США для України: Байден каже про лідерство, а у Росії істерика

"Палата представників Конгресу США все ж таки підтримала пакет допомоги Україні тому, що тут і український вплив, який опосередкований був різними громадськими, релігійними організаціями на певні республіканські кола, і вплив МЗС України, і задіяння двопартійного консенсусу. Але на мою думку, головним фактором була особиста воля Трампа. Майк Джонсон ніколи б не поставив на розгляд палати питання про українську допомогу без відмашки Трампа", - заявив Постернак.

На його думку, тут провідний фактор - особиста позиція Трампа, яка змінилась.

"Чому вона змінилась? Є три причини для цього. Перша – скоріш за все на Трампа вплинули британці (міністр закордонних справ Девід Камерон) та польський президент (Анджей) Дуда. Обидва є консервативними політиками, і Трамп цінує зв’язок з ними. Другий момент – у республіканців почав просідати рейтинг. Українська допомога дуже популярна в частині поміркованих незалежних виборців, особливо у великих містах тих штатів, де коливається підтримка", - заявив Постернак.

Він зазначив, саме тому для Трампа голосування за допомогу Україні республіканцями є спроба реанімації підтримки якраз в цьому електоральному полі.

"Є і третя причина. Іранський удар по Ізраїлю дуже вплинув на світові чуття і амбіції американського населення. І республіканці вирішили використати цей момент, щоб продемонструвати, що вони готові активно відновлювати сфери впливу Сполучених Штатів Америки в провідних макрорегіонах. І для них це вже була справа честі", - сказав експерт.

Раніше "Апостроф" писав, коли Канада передасть Україні унікальні дрони SkyRanger.

  • Вас також може зацікавити:

Ситуація загрожує стати критичною: яку допомогу виділили Нідерланди Україні

Ще більше ППО і боєприпасів для України: яку допомогу пообіцяв Столтенберг

Безпрецедентне рішення: Данія купить в України зброю для ЗСУ