RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

У США розбився новітній винищувач F-35A. Фото

В США впав та розбився новітній винищувач F-35 – літак розбився після дозаправки, хоч був абсолютно новим.

Про це інформує ABC News.

Читайте також: F-16 для України: яка ще країна може передати літаки і чого чекати від саміту миру

Зауважується, що новий винищувач F-35 розбився в американському штаті Нью-Мексико – розбився на аеродромі поблизу міжнародного аеропорту Альбукерке.

Єдина людина, що перебувала на борту – це пілот, який був, за повідомленнями ABC News, при свідомості після авіакатастрофи. Чоловіка доправили до лікарні у стабільному стані.

Пілот Агентства з управління оборонними контрактами керував літаком, який планувалося перевезти з заводу компанії Lockheed Martin для передачі на озброєння. В свою чергу сама компанія Lockheed Martin повідомила, що F-35B прямував з Форт-Уорта, штат Техас, на авіабазу Едвардс в Каліфорнії, проте розбився після дозаправки на авіабазі Кіртленд в Нью-Мексико.

"Пілот благополучно катапультувався. Безпека є нашим пріоритетом, і ми будемо дотримуватися відповідного протоколу розслідування", - йдеться в заяві Lockheed Martin.

За повідомленнями американського чиновника, це був новий літак F-35, що був абсолютно новим та належав американським морпіхам.

Пожежу на місці вдалося швидко ліквідувати.

Варто зауважити, що F-35 — це багатоцільовий винищувач п'ятого покоління, розроблений американською компанією Lockheed Martin. Його призначення — виконання широкого спектру завдань, включаючи повітряні бої, атаки на наземні цілі, розвідку та інші спеціальні операції. Зокрема F-35B розроблений для Корпусу морської піхоти США та Великої Британії. Відрізняється можливістю короткого злету та вертикальної посадки.

Нагадаємо, раніше ми писали про потужну пожежу на заводі у Берліні.

  • Вас також може зацікавити:

Швеція поставила на паузу передачу Україні літаків Gripen: названо причину

Бельгія передасть Україні 30 винищувачів F-16: озвучені терміни здивували

Фахівці вже в Україні: в Повітряних силах зробили оптимістичну заяву про F-16