RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Трамп розглядає "новий план миру": зброя для України лише в обмін на переговори

Колишній президент США Дональд Трамп у разі своєї перемоги на президентських виборах розглядає ймовірність припинення постачання американської допомоги Україні у разі незгоди йти на переговори з Росією.

Про це повідомляє Reuters.

Зауважується, що два ключових радники Дональда Трампа представили йому план припинення війни Росії в Україні, ймовірно, що у випадку його перемоги на президентських виборах може передбачати надання американської допомоги для України лише у разі згоди розпочати мирні переговори.

Один з радників Трампа з питань національної безпеки, генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлогг, в інтерв’ю вказав, що США також попередить Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку США.

Reuters передає:

"Згідно з планом, розробленим Келлоггом і Фредом Фляйцем, які обіймали посади керівників апарату Ради національної безпеки Трампа під час його президентства у 2017-2021 роках, під час мирних переговорів передбачалося припинення вогню на основі переважаючих ліній зіткнення".

Видання додає, що стратегія, викладена Келлоггом і Фляйцем, є найбільш детальним планом, розробленим соратниками Трампа, який раніше заявляв, що зможе швидко врегулювати війну в Україні за умов перемоги на президентських виборах.

Зауважується, що колишній президент позитивно відреагував на представлену стратегію. Фред Фляйц сказав: "Я не стверджую, що він погодився з нею або погодився з кожним словом, але ми були раді отримати зворотній зв'язок, який ми отримали".

Разом з цим прессекретар Трампа Стівен Чунг зауважив, що офіційними слід вважати ті заяви, які робить сам Трамп або уповноважені члени його передвиборчої кампанії.

За повідомленнями Reuters, ця пропозиція засвідчила б кардинальну зміну позиції США щодо війни в Україні і, ймовірно, зіткнулася б з опозицією як з боку європейських союзників, так і всередині партії республіканців Трампа.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп запропонував Україні поступитися Росії Кримом та Донбасом, в обмін на припинення війни.