RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Верховний суд визнав президентський імунітет Трампа у справі про штурм Капітолія

Верховний суд США визнав, що колишній президент Дональд Трамп має "певний рівень імунітету" від кримінальної відповідальності у справі про штурм Капітолія 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Має ті самі погляди, що й Путін: що насправді думає Трамп про Україну

Зазначається, що таке рішення, ймовірно, ще більше затягне судовий процес за звинуваченнями у спробі зриву федеральних виборів Трампом.

Рішенням шести суддів проти трьох суд ухвалив, що хоча колишні президенти користуються імунітетом за дії, скоєні в межах своїх конституційних повноважень, вони не мають імунітету за дії, які вчиняють приватно.

"Президент не користується імунітетом за свої неофіційні дії, і не все, що робить президент, є офіційним", - заявив голова Верховного суду Джон Робертс.

Як відомо, команда Трампа просувала теорію "абсолютного імунітету", згідно з якою експрезиденти, навіть після завершення повноважень, не можуть бути притягнуті до відповідальності за дії, які вони здійснили під час перебування на посаді. Федеральний апеляційний суд округу Колумбія на початку січня відхилив аргументи експрезидента.