RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Має ті самі погляди, що й Путін: що насправді думає Трамп про Україну

Експрезидент США Дональд Трамп вважає, що Україна разом з окупованим Кримом мають бути частинами Росії.

Про це заявила колишня радниця політика Фона Хілл.

За її словами, Дональд Трамп не може змиритися з думкою про те, що Україна має бути незалежною державою.

Читайте також: Кемерон літав в США, щоб переконати Трампа розблокувати військову допомогу Україні

Таку думку Фона Хілл озвучила в інтерв’ю для книги New Cold Wars: China’s Rise, Russia’s Invasion, and America’s Struggle to Defend the West (“Нові Холодні війни: піднесення Китаю, вторгнення Росії та боротьба Америки за захист Заходу”).

"Трамп дуже ясно дав зрозуміти, що, як ви знаєте, він вважає, що Україна і, звичайно ж, Крим мають бути частиною Росії. Він справді не міг отямитися від думки, що Україна - незалежна держава", - наголосила колишня радниця американського політика.

Автор книги - колишній директор у справах Європи та Росії в Раді національної безпеки США за часів президента Трампа Девід Сенгер. За його словами, експрезидент Сполучених Штатів має ті самі погляди, що й очільник Кремля Володимир Путін. Автор провів паралелі та нагадав, що російський диктатор напередодні вторгнення назвав Україну "невід'ємною частиною нашої власної історії, культури та духовного простору".

Фона Хілл також стверджує, що Дональд Трамп "обожнює" Володимира Путіна за авторитарний режим, який він збудував на теренах Росії. Подібна позиція політика призвела до того, що експрезидент відкидав доповіді американських спецслужб про те, що Кремль втручався у вибори президента.

"Прем'єр-міністри, президенти, міністри закордонних справ та інші… всі знають, наскільки примхливий Трамп. І це дійсно те, про що вони турбуються, тому що не має значення, скільки людей вони знають, які стануть держсекретарем або міністром оборони, все зводиться до самого Трампа та непередбачуваності його особистості", - резюмувала Хілл в інтерв'ю.

Раніше ми розповідали, що Трамп запропонував Україні і Росії "мирний план".

Вас може зацікавити:

Формат "Рамштайн" хочуть передати під егіду НАТО, щоб "вберегти" від Трампа

Байден скорочує розрив та випереджає Трампа у "хитких штатах"

Чого чекати Україні після виборів у США: Трамп зробив заяву на випадок своєї перемоги