RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

4 липня

3 липня

Всі новини

"Це небезпечний прецедент": Байден про рішення суду щодо імунітету Трампа

Президент США Джо Байден прокоментував рішення Верховного суду щодо президентського імунітету для Дональда Трампа – вважає, що це "небезпечний прецедент", яки перетворить президентів США на королів.

Про це інформує Reuters.

Відповідно до повідомлення, Байден в понеділок, 1 липня, вказав, що рішення Верховного суду щодо президентської недоторканності створило "небезпечний прецедент", "... який може перетворити президентів на королів, і закликав американський народ не погоджуватись, відкинувши кандидатуру Дональда Трампа на виборах у листопаді".

На його думку, це рішення суду свідчить про те, що Трамп навряд чи постане перед судом до виборів 5 листопада за свою роль у спробі скасувати результати виборів 2020 року – президент США попередив, що це "може перетворити президентів США на королів".

Відповідно до рішення суду, Дональд Трамп не може бути притягнутий до відповідальності за будь-які дії, які були в межах його конституційних повноважень як президента. Reuters зауважує, що суд вперше визнав будь-яку форму президентського імунітету від судового переслідування.

В свою чергу Байден прокоментував це наступним чином: "Ця нація була заснована на принципі, що в Америці немає королів. Кожен, кожен з нас рівний перед законом. Ніхто, ніхто не стоїть над законом. Навіть президент Сполучених Штатів".

На його думку, це рішення суду означає, що тепер практично не існує жодних обмежень щодо того, що може робити президент: "Це небезпечний прецедент, тому що влада президента більше не буде обмежена законом. Єдині обмеження будуть встановлюватися самим президентом".

Раніше ми також писали, що родичі президента США Джо Байдена закликала його не виходити з президентських перегонів.