RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

8 липня

7 липня

Всі новини

Провідні донори Демпартії США висунули кандидатів на заміну Байдену

Провідні донори Демократичної партії висунули кілька нових кандидатів на заміну Джо Байдена для подальшої боротьби з Дональдом Трампом.

Про це пише Financial Times, посилаючись на джерела.

Донори Демпартії висунули губернаторку Мічигану Гретхен Вітмер і губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома в ролі бажаних кандидатів для подальшої боротьби проти Трампа за Білий дім.

Причиною таких рішень називають стурбованість станом чинного президента США та його рейтингами після невдалих дебатів минулого тижня. Один з донорів і спонсорів, близький до президента, вважає:

"Кандидатура Байдена приречена. Я найбільший фанат Джо, він чудовий державний службовець, але він приречений. Ми маємо зосереджуватися на тому, що буде далі".

Серед кандидатів, які, на думку донорів, могли б замінити Байдена на виборах називають також віцепрезидентку Камалу Гарріс.

FT повідомляє, що донори вже готуються зібрати сотні мільйонів доларів для фінансування нового кандидата. Один зі співрозмовників вказав:

"Серед донорів помітне значне розчарування. Тиск для того, аби перегорнути сторінку та почати зосереджуватися на пошуку правильного кандидата, щоб перемогти Трампа, зростає. Усі ведуть переговори зі своїми контактами, щоб переконатися, що ми готові підтримати потрібного кандидата, щойно Байден піде у відставку".

Видання додає, що Ебігейл Дісней, спадкоємиця медіа-гіганта, вказала, що припинить робити внески в Демпартію, доки Байден не оголосить про відставку. Інший криптоінвестор - Майк Новограц - створив фонд для залучення 100 мільйонів доларів, щоб підтримати будь-якого іншого кандидата. А один із найбільших донорів партії, співзасновник Netflix Рід Гастінгс, наголосив в коментарі FT, що президенту потрібно "відійти, щоб дозволити більш енергійному лідеру демократів перемогти Трампа".

Раніше ми також писали, як CNN дізнався про рішення Байдена змінити свій режим. Президент США під час зустрічі в Білому домі в середу, 3 липня, вказав на те, що йому варто припинити планувати заходи після 20:00, щоб мати змогу більше відпочивати.