RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Що "права рука" Камали Гарріс Тім Волз казав про Україну - журналіст нагадав важливу подію

Губернатор штату Міннесота Тім Волз, якого кандидатка в президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс обрала своїм віце-президентом в разі перемоги на виборах, підтримував Україну не тільки на словах, а й підписав договір про партнерство його штату з Чернігівською областю.

Про це повідомив журналіст The Financial Times Крістофер Міллер в Х.

Він зокрема нагадав про зустріч Волца з послом України в США Оксаною Маркаровою.

"Віце-президент і кандидат у президенти від Демократичної партії Камала Харріс обрала своїм напарником губернатора Міннесоти Тіма Волза. Волц є прихильником України і на початку цього року зустрічався з послом України у Вашингтоні, щоб налагодити партнерство між його штатом та Чернігівською областю", - розповів журналіст.

Нагадаємо, Тім Волз - член Демократичної партії, педагог, 1964 року народження. Він обіймає посаду 41-го губернатора Міннесоти з 2019 року. Був членом Палати представників США від першого округу з 2007 по 2019 рік. Колишній морський піхотинець. На початку липня саме Волц скликав нараду губернаторів-демократів, щоб обговорити стан президента Джо Байдена та його здатність брати участь у виборах президента. Через три тижні Байден знявся з президентських перегонів.

Також на посаду віце-президента США в можливій адміністрації Камали Гарріс претендував Джош Шапіро – губернатор Пенсильванії, де є "коливання" в електоральних симпатіях. Проте його кандидатуру було відхилено, ймовірно, через надто різкі проізраїльські позиції.