RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Як Трамп планує закінчити війну в Україні "за 24 години" – республіканець розкрив план

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп у разі перемоги на виборах планує виставити ультимативні умови Путіну, щоб він розпочав виведення своїх військ з України за добу.

Про це сказав член Республіканської партії США у штаті Нью-Йорк Борис Пінкус в інтерв'ю для "Сейчас".

Республіканець навів приклад, коли Трамп під час свого президентства реалізував аналогічний план щодо російського угрупування у Сирії. Тоді росіяни не послухали американського президента, й вагнерівські підрозділи були знищені американськими військами.

"Чому він каже, що вирішить це питання за 24 години – дуже просто. І він уже відповів на це. Він сказав, що подзвонить Путіну і дасть йому час, щоб він викинув свої війська за кордони 91-го року. І скаже йому: "Май на увазі, я дам Зеленському те, що знищить твій режим, і вибору в тебе не буде". Це він хоче зробити… Це і є ці 24 години, і він за 24 години знищив вагнерівське угруповання у Сирії. Він тоді їм дав час, оголосив про це і знищив їх", - сказав він.

Фото: AP

При цьому американський політик пояснив, чому Трамп не говорить публічно про свій план – йому все ще потрібно перетягнути на свій бік американців, що не визначилися, яких більше хвилюють внутрішні проблеми.

"Помірковані в Штатах чекають, щоб Трамп оголосив, що на порядку денному його роботи на першому місці не Україна чи Ізраїль, а боротьба з інфляцією, кордон з Мексикою, і багато інших внутрішніх проблем. Цього вони чекають. А їх 10-15 мільйонів", - заявив Пінкус.

Раніше інший американський політик - депутат федерального округу штату Вісконсин Юрій Рашкін заявив, що Дональду Трампу вигідний наступ України на Курському напрямку, оскільки тоді у можливих переговорах РФ та України, де Трамп хоче бути посередником, Київ буде у значно більш вигідній позиції.