RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Держдеп просять використати виділені Україні кошти, які можуть “згоріти” в кінці вересня

Низка громадських організацій звернулися до Держдепартаменту США з проханням використати для допомоги Україні решту 6,2 мільярда доларів, які доступні до кінця бюджетного року, що спливає 30-го вересня.

Про це пише "Голос Америки".

Серед організацій, які звернулися до Держдепу, Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

В організації Razom for Ukraine зазначили, що якщо нинішні темпи “просідань” в асигнуваннях збережуться до 30 вересня, то приблизно 5,7 млрд доларів залишаться невикористаними.

“Вкрай важливо, щоб президент Байден використав свої повноваження, щоб вилучити решту активів, виділених Україні, до дати закінчення терміну дії 30 вересня. Ми закликаємо Державний департамент негайно діяти, щоб запобігти вичерпанню терміну дії цих активів і повідомити Конгрес, щоб забезпечити їх використання для зміцнення оборони України”, – йдеться у зверненні.

Як ми повідомляли, за даними "Голосу Америки", що посилається на джерела, Штати близькі до угоди про постачання Україні крилатих ракет високої дальності, що здатні вражати цілі вглиб території РФ. Через технічні проблеми, пов'язані із постачанням, на це може піти до кількох місяців.