RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Stratfor показали на картах, куди можуть дістати ракети КНДР

У зону ураження ракетної зброї КНДР потрапляють не тільки столиця Південної Кореї, Сеул і прикордонні території, а й держави в радіусі 2000 кілометрів від місця запуску ракет. Про це свідчать дані американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

Як відзначають аналітики, на озброєнні КНДР коштує від 50 до 100 одноступінчатих балістичних ракет середньої дальності під назвою Нодон-1 і Нодон-2, що відрізняються дальністю польоту і оснащенням. Також на озброєнні КНДР є балістичні ракети Тепходон-1 і Тепходон-2. Станом на 2006 рік Північна Корея може мати на озброєнні 25-30 ракет Тепходон-1.

Що стосується ракет Тепходон-2, то їх розробка поки триває, але перші випробування вже відбулися і виявилися провальними.

Крім того, північнокорейська артилерія, що базується на кордоні з Південною Кореї, може вразити значну частину території Південної Кореї, включаючи її столицю Сеул.

Детальніше про військовий потенціал КНДР читайте у матеріалі "Куди долетять ракети Північної Кореї: приватна розвідка США опублікувала карти".