RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Аналітики вказали на підготовку нового ядерного випробування КНДР

Супутникові знімки випробувального полігону атомної зброї КНДР Пунгері, зроблені 19 квітня, говорять про можливу підготовку Пхеньяном до нових ядерних випробувань.

Про це повідомляє аналітичний ресурс 38 North, який спеціалізується на дослідженні Північної Кореї.

Біля одного з підземних тунелів (Північний портал), який, за словами аналітиків, готують до ядерних випробувань, з'явилися вантажні автомобілі. Також на знімках видно не менше п'яти вагонеток на шляху до отвалу породи. На фото видно і сітчастий навіс, який, можливо, приховує певне обладнання, а відкачування води з тунелю з метою підтримки оптимального середовища для вимірювальних приладів, схоже, припинили.

Також на південній стороні полігону присутня невелика вантажівка і кілька об'єктів, які неможливо ідентифікувати через невисоку роздільну здатність супутникових знімків.

Проте поки незрозуміло, чи є зазначена діяльність "тактичною паузою" перед майбутнім ядерним випробуванням, більш тривалим "відходом" від тестування або нормальними операціями на полігоні. Незважаючи на це, підкреслюють аналітики, супутникові знімки продовжують вказувати на те, що полігон Пунгері здатний провести шосте ядерне випробування в будь-який момент після отримання вказівок з Пхеньяну.

Як повідомляв "Апостроф", вчора Китай привів в підвищену бойову готовність бомбардувальники на тлі ситуації навколо КНДР.