RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Північнокорейська криза: Китай привів у бойову готовність бомбардувальники

Китай привів у стан підвищеної готовності свої бомбардувальники, здатні нести крилаті ракети, що є свідченням готовності Пекіна відреагувати на ситуацію навколо КНДР.

Про це повідомляє CNN з посиланням на одного з чиновників Пентагону.

За його словами, США фіксують значну кількість китайських військових літаків, наведених у повну готовність допомогою інтенсивного технічного обслуговування. Таким чином Китай намагається "скоротити час реагування на надзвичайну ситуацію в Північній Кореї".

Надзвичайна ситуація може включати в себе ризик військового конфлікту, який може виникнути на тлі напруженості після декількох тестових запусків балістичних ракет КНДР.

Китай побоюється колапсу режиму Кім Чен Ина, оскільки це не тільки може стати причиною напливу значної кількості північнокорейських біженців, але й об'єднання двох Корей під егідою Сеула, який є союзником Вашингтону.

За словами джерел в адміністрації Трампа, зараз Китай знаходиться у фокусі стратегії США щодо КНДР.

"Ніхто не думає, що Китай натиснути на КНДР військовим шляхом або поставить режим (Кім Чен Ина, - ред.) на коліна, але стратегія орієнтована на Китай, оскільки політичне рішення є найбільш кращим", - зазначив один з джерел.

Як повідомляв "Апостроф", в Радбезі ООН допустили нові санкції проти КНДР.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: США, Китай, КНДР