RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

США почали розміщення протиракетних систем THAAD в Південній Кореї

У Південній Кореї почалося розміщення складових частин американського протиракетного комплексу THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), який здатний скоротити загрозу від ракет КНДР.

Про це повідомляє CNN.

Елементи THAAD прибутку на заплановане місце розміщення в південнокорейській провінції Кьонсан-Пукто.

"Південна Корея і США працюють над забезпеченням оперативного потенціалу системи THAAD в рамках підготовки до загрози з боку ракет з ядерними боєголовками Північної Кореї", - йдеться в заяві південнокорейського міністерства оборони.

"Отже, дана міра полягала в забезпеченні оперативного потенціалу шляхом розміщення деяких доступних частин системи THAAD в місці розгортання", - додали у відомстві.

За словами активістів, які перебували на місці розгортання протиракетної системи, доступні на даний момент елементи THAAD включають в себе, зокрема, радар, перехоплювачі та генератори.

Зазначимо, що близько 400 осіб зібралися біля місця розміщення THAAD, виступаючи проти розгортання цієї системи.

Нагадаємо, проти розміщення THAAD активно виступає Китай, який розглядає дану систему як спробу скоротити потенціал його ракетного озброєння.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні США проведуть випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Журналісти побачили в цьому кроці сигнал Північній Кореї.