RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Туреччині море забарвилося у незвичайний колір: опубліковано фото

У Туреччині Мармурове море стало частково помаранчевим. Про це повідомляє видання Daily Sabah.

Морська вода біля узбережжя міста Текірдаґ змінила колір через планктону, який, за словами вчених, неможливо побачити неозброєним оком.

За даними видання, місцеві жителі задаються питанням, чи не є причиною того, що сталося витік хімікатів з одного з кораблів або попадання в воду побутових відходів.

Однак експерти стверджують, що справжня причина феномена - швидке розмноження мікроорганізмів. Так, професор Сезгінер Тунджер з Університету 18 березня в Чанаккале заспокоїв жителів Текірдаґ, пояснивши аномалію збільшенням мікроорганізмів на цій ділянці водойми.

За його словами, зміна кольору води сталося через розмноження організмів Noctiluca, також відомих як морська свічка. За словами фахівців, різний планктон може надавати морській воді різний колір, в тому числі помаранчевий, рожевий, коричневий, зелений або червоний.

Нагадаємо, 29 квітня на танкері, який перевозив зріджений газ, у північно-західній частині Ізмітської затоки сталася велика пожежа. Изміт є центром провінції Коджаелі, яка розташована неподалік від Стамбула.