RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Новий виток Північнокорейської кризи: третій авіаносець США та успішні випробування ППО КНДР

США відправляють третю за рахунком ударну групу на чолі з авіаносцем "Німіц" (USS Nimitz (CVN-68)) в західну частину Тихого океану для стримування ядерної і ракетної програм КНДР.

Про це повідомляє російська редакція "Голос Америки" з посиланням на два джерела.

"Німіц" приєднається до ударних авіаносцях "Карл Вінсон" і "Рональд Рейган", які вже дислоковані в західній частині Тихого океану. Наголошується, що це рідкісний випадок, коли США направляють одночасно три авіаносця в один регіон.

Авіаносець "Німіц" є першим авіаносцем з однойменної серії. Авіаносці класу "Німіц", до якого належать "Карл Вінсон" і "Рональд Рейган", є самими великими бойовими кораблями в світі. З 2012 року "Німіц" є найстарішим діючим авіаносцем ВМС США.

У свою чергу, Північна Корея провела випробування протиповітряної оборони нового типу.

Про це повідомляє українська редакція DW з посиланням на агентство AFP.

На випробуваннях нібито був присутній глава КНДР Кім Чен Ин. Нова північнокорейська система ППО дозволяє розпізнавати і вражати будь-які цілі, що летять у всіх можливих напрямках". Дату і місце проведення випробувань ЗМІ КНДР не вказали. Дане озброєння вже випробовували в квітні 2016 року. З тих пір, як Пхеньян заявляє, виявлені під час перших випробувань проблеми і недоліки були "бездоганно усунені".

Як підкреслюється, перш за все були поліпшені можливості розпізнавання і відстеження повітряних цілей, а також підвищена точність ураження. Кім Чен Ин висловив бажання почати серійне виробництво цього озброєння.

Докладніше про ситуацію навколо Північної Кореї читайте в матеріалі "Апостроф": "Велика війна відкладається: Трамп буде домовлятися з божевільним".