RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

National Interest дізналося про план США і Південної Кореї по знищенню режиму Кім Чен Ину в КНДР

Журналісти американського видання National Interest дізналися про існування нового плану дій США і Південної Кореї щодо КНДР. Документ носить кодову назву US Operations Plan 5015 — OPLAN 5015 ("План операції США 5015") і не передбачає широкомасштабні бойові дії сил спецоперацій.

У матеріалі йдеться, що згідно з документом, Кім Чен Ин може бути ліквідована в результаті спецоперації США і Південної Кореї. Лідера КНДР "поховають" в підземному укритті за допомогою спеціальної бункерної бомби, в той час як інші бомби — "розумні" і високоточні — зітруть в порошок його командні пункти та ядерні об'єкти. Тобто Вашингтон і Сеул позбавлять Північну Корею центральної влади.

Подробиці спільного плану, за зрозумілих причин, не оприлюднюються. Однак за інформацією японської газети Asahi Shimbun, OPLAN 5015 чимось схожий на план партизанської війни, в ході якої спецназу належить ліквідувати ключових персон і провести цілеспрямовані атаки проти важливих військових об'єктів. Особливість операції полягає в мінімізації втрат і готовності до обвалення північнокорейського режиму. При цьому головним пунктом плану є нанесення попереджувального удару по КНДР.

У матеріалі наголошується, частина плану OPLAN 5015 можна розглянути у весняних навчань США і Південної Кореї — Foal Eagle 2017, — в яких було задіяно понад 300 тис. чоловік.

При цьому полковник спецназу армії США Девід Максвелл радить не зациклюватися на подібні плани. За його словами, вони просто дають можливість командуванню варіанти реагування.

Також читайте на "Апострофі" доповідь приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor про останнє випробування північнокорейської ракети: "Ракета КНДР над Японією: приватна розвідка США вказала на важливі моменти".