RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У США оцінили ризик прямого військового конфлікту з КНДР

Шанси на прямий конфлікт США і Північної Кореї виросли, але поки обидві сторони вичікують.

Про це розповів "Апострофу" директор Центру військово-політичного аналізу в Інституті Хадсона у Вашингтоні, експерт з національної безпеки США Річард Вайз.

"Загроза конфлікту трохи виросла. Оскільки потенціал північнокорейців виріс, є велика ймовірність, що він може бути використаний... Однак, я думаю, що мета Північної Кореї не в тому, щоб раптово атакувати США - гадаю, вони хочуть мати (потенційну) можливість атакувати Сполучені Штати ядерною зброєю", - розповів експерт.

Північна Корея розраховує, що чим більше США будуть бояться їх ядерної зброї, тим більше вони будуть дозволяти КНДР.

Поки обидві сторони конфлікту вважають, що час працює на них. КНДР хоче створити побільше ядерної зброї, щоб стати сильнішими. У той же час, США очікує, поки під тиском санкцій режим у Північній Кореї трансформується і буде готовим до переговорів.

У той же час, успіхи ядерної програми КНДР наносять грандіозний удар по глобальній ядерній безпеці світу, показуючи, що в сучасному світі можна стати ядерною державою і витримати весь натиск санкцій.

Детальніше про Росію, НАТО, наслідки військових навчань "Захід-2017" і корейську кризу читайте в інтерв'ю Річарда Вайза "Апострофу": "До війни з Україною Росія могла швидко захопити кілька країн НАТО".