RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Японію обрушився смертельний супертайфун "Хагібіс": опубліковано моторошні відео

В Японії вирує потужний тайфун під назвою "Хагібіс": його жертвою вже стала як мінімум одна людина.

Про це повідомляє NHK.

Зокрема, в місті Ітіхара недалеко від Токіо в перевернутій вітром міні-вантажівці знайшли непритомного чоловіка, в лікарні з'ясувалося, що він помер. Крім того, постраждали двоє дорослих і троє дітей, чий будинок зруйнував штормовий вітер.

Тайфун "Хагібіс", якому в Японії присвоїли порядковий номер 19, рухається на архіпелаг з південного сходу. Зараз тиск в його центрі становить 935 гектопаскалів, швидкість вітру - 45 метрів в секунду, а при поривах - до 65 метрів. Метеорологи порівняли його за силою і можливим збитком з тайфуном "Іда" ("Каногава"), який забрав життя 1269 осіб.

П'ятдесят тисяч осіб отримали оголошення про евакуацію, ще 4,2 мільйонам рекомендовано евакуюватися.

На опублікованих відео з Ітіхара можна побачити перевернуті машини, зірвані наполовину даху і повалені конструкції. У Токіо перед наближенням урагану закрили магазини, аптеки і ресторани. Авіакомпанії скасували майже дві тисячі рейсів, в столичному регіоні майже повністю зупинено рух поїздів і метро. Вже близько 770 тисяч людей залишилися без світла.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в серпні на Китай обрушився потужний тайфун "Лекіма", який вже став дев'ятим за рахунком в нинішньому сезоні.