RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Коронавірус "завойовує" нові країни: свіжі дані про жертви і вакцину

За даними на п'ятницю, 31 січня, смертельно небезпечний коронавірус, який вперше було зафіксовано в Китаї, встиг охопити всю країну і забрав життя 213 осіб. Також випадки зараження вже зафіксовано в 18 країнах світу, крім КНР.

"Апостроф" зібрав останні дані про те, як справляються з вірусом в інших країнах, а також дізнався, коли ж планується випуск вакцини проти цієї небезпечної недуги.

Україна

У Львові госпіталізували вже другу людину з підозрою на зараження смертельним коронавірусом. Нещодавно сюди доставили 19-річного студента з цієї ж причини. Останній повертався додому з Китаю, де вчиться, через Варшаву (Польща). Туди він прилетів на літаку, а до Львова їхав на автобусі.

Також з підозрою на коронавірус в Рівному в інфекційний бокс на карантин поклали 22-річну дівчину, яка повернулася з Китаю. До медиків пацієнтка звернулася сама.

Крім цього, в п'ятницю, 31 січня, в Запоріжжі з підозрою на коронавірус доставили в лікарню громадянина Китаю, який прибув в місто літаком. Але після обстеження стало відомо, що він здоровий. Після огляду у лікарні він поїхав до Дніпра, де вчиться.

Росія

Уряд Росії, де виявили двох осіб, заражених китайським коронавірусом, вирішило закрити кордон з Китаєм на Далекому Сході для боротьби з поширенням коронавірусу.

Крім цього, через явний ризик поширення коронавірусу компанія "Макдоналдс" вирішила скасувати акцію, яку було заплановано на п'ятницю, 31 січня в її ресторані на Пушкінській, в Москві. Її було приурочено до 30-річчя з моменту відкриття першого ресторану мережі в Росії.

Німеччина

У німецькій Баварії було підтверджено перший випадок захворювання коронавірусом 2019 nCoV у дитини, який став в цілому шостим випадком ураження смертельно небезпечною хворобою в країні.

"Згідно з даними Державного управління охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів (LGL), ще один випадок коронавірусу в Баварії було підтверджено в полудень. Це дитина чоловіка з району Траунштайн, у якого раніше був позитивний результат на коронавірус", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я ФРН.

Сам чоловік, працівник компанії Webasto, раніше контактував з інфікованою коронавірусом громадянкою Китаю.

Польща

Як заявив заступник міністра охорони здоров'я Польщі Вальдемар Фарба, близько 500 осіб спостерігають польські медики в зв'язку з можливістю інфікування коронавірусом.

Швеція

У 20-річної дівчини зафіксували коронавірус в п'ятницю, 31 січня, і в Швеції. Вона після повернення з Китаю відчула себе погано і звернулася за допомогою, лікарі підтвердили небезпечний діагноз.

"Пацієнт - жінка, яка відвідувала місто Ухань. Повинно бути, у неї з'явилися симптоми після повернення додому, і вона сама звернулася за допомогою", - відзначили в управлінні охорони здоров'я.

США та інші

  • У Токіо вже вилетіли два літаки, після чого пасажирів доправили до лікарень для перевірки. Як повідомляють японські ЗМІ, у трьох з них було виявлено вірус.
  • Близько 200 американців було вивезено з Уханя в США, де їх перевіряють на наявність інфекції на одній з авіабаз в Каліфорнії.
  • Рейси з розташованими в Ухані громадянами Британії та Південної Кореї затримуються, оскільки китайська влада поки не видала всім бажаючим дозвіл покинути країну.
  • Британська влада повідомила, що всіх прибулих будуть поміщено в карантин на два тижні.
  • Австралія в якості карантинної зони вибрала острів Різдва, який знаходиться на відстані 2 тис. Кілометрів від країни.

Треба сказати, що з кожною хвилиною коронавірус завойовує нові горизонти. Простежити в реальному часі за тим, як в світі з'являються нові випадки захворювання коронавірусом можна за допомогою онлайн карти, опублікованій тут.

Судячи по карті, в лідерах за кількістю випадків ураження - Китай, Таїланд і Сінгапур.

За даними на 20.40 31 січня

Про вакцину

У Німеччині уточнили, що вакцина проти коронавіруса буде готова протягом декількох місяців. А поки вченим з китайського міста Усі вдалося розробити експрес-тест для визначення коронавіруса.

Боротьба з дезінформацією

Компанії Facebook, Twitter і Google оголосили про заходи щодо боротьби з дезінформацією про коронавірус. Зокрема, Facebook буде відправляти повідомлення людям, які вже поділилися або намагаються поділитися неправдивою інформацією про смертельно небезпечну хворобу.

Детальніше про те, як живеться в Китаї, ураженому смертельно небезпечним коронавірусом, читайте в інтерв'ю місцевого жителя "Апострофу": Влада Китаю зрозуміли проблему коронавірусу занадто пізно, він стає дуже небезпечним - житель Сіаня.