RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вчені знайшли цікавий зв'язок між спалахом коронавірусу і забрудненням повітря

Епідемія коронавірусу, яка вже тільки в Китаї за даними на понеділок, 2 березня, вбила 2912 осіб, чоловік, знизила рівень забруднення повітря в країні.

Про це повідомляє NASA.

"Це перший раз, коли я бачу таке істотне падіння (рівня діоксиду азоту, - "Апостроф") на такій великій площі через конкретну подію", - заявила дослідник якості повітря в Центрі космічних польотів Годдарда при NASA Фей Лю.

За словами вчених NASA, спочатку повітря стало чистішим поблизу Уханяь, де почалася епідемія коронавірусу. До кінця лютого ця тенденція поширилася і на всю територію країни.

Відзначимо, що подібне явище спостерігається не вперше. Зокрема, серйозне скорочення шкідливих викидів також спостерігалося під час економічної кризи 2008 року і під час Олімпіади в Пекіні.

Правда, в цих випадках спад рівня забруднень спостерігався тільки навколо китайської столиці і потім рівень забруднення знову виріс.

Детальніше про те, як в Італії борються з коронавірусом, читайте в матеріалі "Апострофа": Українці в Італії бояться, що їх закидають камінням на Батьківщині - активістка з Риму.