RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

"Без коронавірусу" і з новою ракетою: в КНДР пройшов урочистий парад, фото

У суботу, 10 жовтня, в Північній Кореї пройшов парад, присвячений 75-й річниці заснування північнокорейської правлячої Трудової партії, на якому показали балістичні ракети.

Про це повідомляє ВВС.

Зокрема були представлені нова надважка міжконтинентальна балістична ракета і балістична ракета для підводних човнів. Балістичних ракет на північнокорейських військових парадах не було з 2018 року.

Повз трибуну, на якій перебував Кім Чен Ин та інші високі чини, проїхали щонайменше чотири транспортери з новою, показаною вперше міжконтинентальною балістичної ракетою (МБР) на кожному.

Крім того, були представлені ракети "Хвасон-15" - північнокорейські МБР, вперше випробувані в 2017 році і теоретично здатні долетіти до будь-якої точки в США. Також на параді була продемонстрована нова ракета "Пуккиксон-4А", яка, на думку південнокорейських експертів, може запускатися з підводних човнів.

Виступаючи перед військовими і десятками тисяч глядачів, лідер КНДР Кім Чен Ин оголосив, що завдяки патріотизму громадян в країні немає заражених на Covid-19.

"Жодна людина в країні не контактувала із зараженими ... Я бажаю доброго здоров'я всім людям в світі, які борються з хворобами через цей найлютіший вірус", - сказав він.

При цьому ні на кому з присутніх не було масок.

Як повідомляв "Апостроф", через кілька днів після того, як стало відомо, що глава КНДР Кім Чен Ин планує продемонструвати свій найсмертоносніший ядерний заряд, в північнокорейському військовому таборі була помічена ракетна пускова установка.