RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Коронавірусна катастрофа в Індії: українська влада надасть допомогу

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді опинився перед обличчям загальнонаціональної катастрофи. Індійські громадяни вимагають ввести локдаун через разючий сплеск випадків коронавіруса, який не показує ніяких ознак ослаблення.

Про це повідомляє apnews.

У четвер, 6 травня, Індія встановила черговий рекорд по числу виявлених випадків коронавірусу. Число хворих перевищило 414 тисяч. Всього за час пандемії COVID-19 в країні зафіксовано понад 21 з половиною мільйона хворих. Кількість загиблих наближається до 235 тисяч.

Медичні експерти, політики та навіть судді Верховного суду закликають ввести суворі обмеження, стверджуючи, що вже прийнятих правил недостатньо, щоб придушити зростання інфікованих.

Телеканали показують пацієнтів, що лежать на носилках біля лікарень і очікують госпіталізації. У лікарнях не вистачає місць з киснем. Люди, інфіковані COVID-19 в селах, проходять лікування в імпровізованих клініках просто неба з крапельницями, що звисають з дерев.

Крематорії переповнені тілами померлих, і родичі часто чекають кілька годин, щоб зробити останні обряди для своїх близьких.

На тлі катастрофічного спалаху коронавірусу медики, політики та бізнесмени закликають уряд ввести локдаун, попри економічні втрати, які за нею підуть.

Очікується, що при таких темпах поширення хвороби до середини червня Індія може виявитися світовим лідером за кількістю хворих на COVID-19.

На тлі цих трагічних подій Україна вирішила надати гуманітарну допомогу індійському народу. Про це заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі із засновником компанії Serum Institute of India Сайрусом Пунавалою. Вакцина CoviShield виробництва цієї компанії була першою, яку отримала Україна для проведення щеплень проти COVID-19.

"Наша держава готова допомогти Індії в складній епідемічній ситуації, як колись Індія допомогла Україні", - заявив він.

Пізніше був підписаний Указ президента № 186 "Про надання гуманітарної допомоги Республіці Індія".

Раніше ми писали про те, що українців розгнівала заява Степанова про перемогу над третьою хвилею COVID-19.