RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Індія встановила жахливий антирекорд по смертях від COVID

У п'ятницю, 7 травня, в Індії, де масово спалюють тіла жертв COVID-19, було встановлено жахливий антирекорд смертності від коронавірусу - за офіційними даними там за добу зареєстрували 4187 смертей.

Про це повідомляє агентство Еuronews.

В Індії з початку пандемії коронавірусу зареєстровано понад 21,8 мільйона підтверджених випадків зараження коронавірусом та майже 240 тисяч смертей. За словами експертів, навіть ці жахливі цифри є заниженими, оскільки офіційна статистика не відображає реальну картину захворюваності.

Станом на 7 травня найбільше активних випадків коронавірусу серед усіх індійських міст виявлено в столиці штату Карнатака Бенгалуру, де проживає понад 300 тисяч жителів.

Фахівці попереджають, що найгірше все ще попереду, оскільки третє за величиною місто в Індії майже не справляється з пандемією через дефіцит кисню, переповнення лікарень та крематоріїв.

Як повідомляв "Апостроф", Україна заявила про готовність надати кисень Індії, де раніше побили власний COVID-рекорд - кількість хворих коронавірусом перевищила 400 тисяч на добу.