RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Не на боці Путіна: які сигнали Заходу щодо війни в Україні шле Індія

Індія, будучи союзником Росії на геополітичній арені, заявляє про неприпустимість продовження повномасштабної війни в Україні.

Про це йдеться у статті "Апострофа".

Подібна заява була зроблена прем'єр-міністром Індії Нарендром Моді під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Діалог відбувся під час саміту Шанхайської організації співробітництва.

"Сьогоднішня епоха – не епоха війни", - заявив Моді на зустрічі з Путіним.

Подібна заява була зроблена з розрахунком, що на неї звернуть увагу західні лідери. Нарендру Моді не турбує проблема українського суверенітету, проте повномасштабна війна в Україні, яку веде Кремль, ставить під загрозу продовольчу безпеку.

До кінця липня експорт української аграрної продукції був фактично заблокований, що створило дефіцит продовольства у світі та спонукало світові продуктові ціни йти вгору. Подібна криза не обійшла стороною й Індію, в якій мешкає 1,5 млрд людей.

Читайте також: Зараз не ера війни: індійський прем'єр публічно розкритикував Путіна за вторгнення в Україну

"Заява Моді досягла бажаної мети – надіслати сигнал Заходу, що він не на боці Путіна", – прокоментував заяву індійського прем'єр-міністра науковий співробітник Центру політичних досліджень у Нью-Делі Сушант Сінгх.

Індія, як та інші країни, отримали економічну вигоду від запровадження проти Росії санкцій. РФ після бойкоту з боку Європейського Союзу терміново почала шукати нові ринки збуту для своїх товарів, а також нарощувати товарообіг з країнами, з якими вже налагоджені контакти. До цієї категорії потрапила Індія, з якою у Кремля товарообіг у 2021 році був встановлений на позначці в $13,6 млрд.

Через санкції економічне співробітництво між двома країнами лише закріпилося - за перші 6 місяців поточного року рівень товарообігу становив $11,5 млрд.

"Збільшення обсягів торгівлі багато в чому пов'язане з тим, що Індія почала активно купувати російську нафту, при тому, що раніше практично її не імпортувала. На сьогодні Індія стала другим після Китаю покупцем нафти з РФ", - йдеться у статті "Апострофа".

Також читайте матеріал "Апострофа" повністю: І вашим, і нашим: коли Індія відвернеться від путінської Росії