RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Іран продасть Росії ракети класу "земля-земля"

Іран у рамках негласних угод з Росією відправлятиме Кремлю не лише нові партії ударних дронів-камікадзе, а й ракети класу "земля-земля".

Про це пише видання The Washington Post, посилаючись на обізнаних американських чиновників.

За даними інсайдерів, Росія закуповує в Ірану ракети "земля-земля" для продовження завдання ударів по українських містах. Джерела не виключають, що постачання нового озброєння дозволить Кремлю компенсувати величезні втрати техніки з повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Росія атакувала дронами-камікадзе Shahed-136 критичну інфраструктуру в Київській області

"Очевидною ознакою розширення ролі Ірану як військового постачальника Москви стало те, що 18 вересня Тегеран направив до Росії офіційних осіб для узгодження умов постачання додаткової зброї, включаючи два типи іранських ракет класу "земля-земля". Іранська промисловість готує першу партію ракет Fateh-110 та Zolfaghar, двох відомих іранських балістичних ракет малої дальності, здатних вражати цілі на відстані 300 та 700 кілометрів" , - йдеться у матеріалі видання The WP.

Більше того, як стверджують інсайдери, Іран найближчим часом планує відправити в Росію нові партії безпілотників Mujaher-6 та дронів-камікадзе Shahed-136. Республіка, у свою чергу, спростовує інформацію влади України про те, що іранська БПЛА активно використовується в ході військової агресії проти українців.

Раніше ми розповідали, що Іран може передати Росії інші дрони-камікадзе Arash-2.