RU  UA  EN

Неділя, 13 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

13 жовтня

12 жовтня

11 жовтня

Всі новини

Тайвань привів війська у бойову готовність через китайський авіаносець

Тайвань привів війська в стан "бойової готовності" після того, як у неділю виявив китайський авіаносець на південь від острова.

Про це повідомляє видання Insider Paper.

Міністерство оборони острова повідомило, що Тайвань перебував у стані «тривоги», оскільки в неділю виявив китайський авіаносець на півдні країни.

«Китайська авіаносна група «Ляонін» увійшла у води поблизу протоки Баші та, ймовірно, продовжить рух до західної частини Тихого океану», — йдеться в заяві міністерства.

Тайванські військові додали, що «залишаються в бойовій готовності і готові реагувати в разі необхідності».

В останні роки Китай посилив військову активність навколо Тайваню, надсилаючи туди бойові літаки та інші військові літаки, тоді як китайські кораблі зберігають майже постійну присутність у його водах.

Виявлення авіаносця «Ляонін» сталося після того, як у п’ятницю держсекретар США Ентоні Блінкен попередив Китай щодо вжиття будь-яких «провокаційних» дій щодо Тайваню після виступу президента Тайваню Лай Чін-те під час святкування Національного дня острова днем раніше.

Лай, якого Китай називає «сепаратистом», пообіцяв у четвер «чинити опір анексії» острова та наполягав, що Пекін і Тайбей «не підпорядковуються один одному».

Після виступу Китай попередив, що «провокації» Лая призведуть до «катастрофи» для народу Тайваню.

Нагадаємо, в червні Китай офіційно оголосив про підготовку нападу на Тайвань. Китайський міністр оборони Донг Цзюнь зробив гучну заяву стосовно планів його країни на Тайвань та застеріг інші країни від втручання у справи двох держав.