RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Китай офіційно оголосив про підготовку нападу на Тайвань

Китайський міністр оборони Донг Цзюнь зробив голосну заяву стосовно планів його країни на Тайвань та застеріг інші країни від втручання у справи двох держав.

Про це повідомляє австралійське видання "АВС".

Читайте також: Коаліція F-16, ППО і потреби ЗСУ: Зеленський зустрівся з главою Пентагону в Сінгапурі

Під час Азійського саміту з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла", який нині проходить в Сінгапурі, міністр оборони Китаю Донг Цзюнь повідомив, що уряд країни рішуче готовий застосувати силу аби зупинити незалежність Тайваню.

"Народно-визвольна армія Китаю завжди була незнищенною та могутньою силою, яка захищала об’єднання батьківщини, і вона завжди діятиме рішуче, щоб приборкати незалежність Тайваню та гарантувати, що його спроби ніколи не досягнуть успіху", – зазначив Донг Цзюнь.

Також він попередив, що "буде розчавлений на шматки" кожен, хто втрутиться та наважиться на розділення Китаю та Тайваню.

Міністр оборони Китаю Донг Цзюнь

Міністр оборони Китаю не оминув й галасу навколо новин про ворожі зіткнення з філіппінськими кораблями в Південнокитайському морі:

"Китай зберіг достатню стриманість перед обличчям порушень прав і провокацій, але цьому є межі", — сказав Цзюнь.

Експерт з національної безпеки Рорі Медкалф вже окреслив заяву китайського міністра "найбільш відвертою залякувальною промовою", яку він чув за останні 20 років.

"Було кілька дуже гострих зауважень, які погрожували як Тайваню, так і Філіппінам, і я думаю, що багато хто покинув аудиторію з відчуттям, що це був новий рівень залякування.", — прокоментував Медкалф.

Також в рамках Азійського саміту вперше за 18 місяців відбулась зустріч представників оборонних відомств Китаю та США. Донг Цзюнь закликав свого американського колегу Ллойда Остіна до збільшення військового обміну між їхніми країнами.

"Ми завжди були відкриті до обміну та співпраці, але це вимагає, щоб обидві сторони йшли назустріч одна одній", — повідомив результати розмови китайський міністр.

Раніше ми розповідали, що Китай відмовився від участі у мирному саміті.

  • Вас може зацікавити:

Без Байдена і Сі: чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру

"Мирний план" Китаю передбачає затягування війни: Зеленський звернувся до країн Азії

Нова війна між США і Китаєм: хто заволодіє нафтою XXI століття