RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

У Росії закінчилася зброя? Москва звернулася до Пекіна по допомогу - Financial Times

Росія попросила Китай надати військову техніку для підтримки свого вторгнення в Україну, що викликало занепокоєнняу Білого дому тим, що Пекін може підірвати зусилля Заходу, спрямовані на те, щоб допомогти українським силам захистити свою країну.

Про це з посиланням на офіційних осіб США повідомляє британська Financial Times.

Інша особа, знайома із ситуацією, заявила, що США попередять союзників про ситуацію на тлі деяких ознак того, що Китай може допомогти Росії. Інші офіційні особи США також заявили, що є ознаки того, що у Росії закінчуються деякі види зброї.

При цьому видання уточнює, що Білий дім не коментував повідомлення. І посольство Китаю у Вашингтоні не відповіло на прохання про коментарі.

Інсайд надійшов у той час, коли радник з нацбезпеки США Джейк Салліван прямував до Рима для переговорів у понеділок, 14 березня, з Ян Цзечі, найвищим посадовцем з питань зовнішньої політики Китаю. Салліван має намір суворо попередити Китай про те, що будь-яка допомога Росії щодо вторгнення або уникнення західних санкцій матиме наслідки.

"Ми забезпечимо, щоб ані Китай, ані будь-хто інший не могли компенсувати Росії ці втрати, - сказав Салліван. - Щодо конкретних засобів, я не маю наміру викладати все це публічно, але ми повідомимо про це в приватному порядку Китаю, як ми вже робили і продовжуватимемо робити".

Китай позиціонує себе як нейтральний гравець в українській кризі і відмовляється засуджувати Росію за вторгнення в Україну. Але, за даними ЦРУ, президент Китаю Сі Цзіньпінь "стурбований" російським вторгненням в Україну, оскільки розвідка не доповіла йому, що станеться.