RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Гра м'язами у всій красі: Китай спустив на воду свій третій авіаносець - яскраве відео

Величезний авіаносець "Фудзянь", названий на честь провінції та повністю спроектований та побудований усередині Китаю, спустили на воду у п'ятницю, 17 червня.

Читайте також: ВСУ героїчно припиняють спроби штурму ворога на Донбасі і не тільки: онлайн подій війни 17 червня

Про це повідомляє Reuters.

Наголошується, що це третій військовий корабель у Китаї, призначений для перевезення літаків. Перший, "Ляонін", Китай купив вживаним в Україні у 1998 році і переобладнав усередині країни. А другий, "Шаньдун", було введено в експлуатацію наприкінці 2019 року. Більше таких військових суден лише у США – там їх 11.

За інформацією державних ЗМІ, авіаносець водотоннажністю понад 80 тисяч тонн має повнорозмірну польотну палубу з катапультною системою запуску. Авіаносець проведе швартовні та ходові випробування.

Запуск "Фуцзяня" наочно показує дедалі більшу боєздатність китайських збройних сил під час зростання напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами через Тайвань і претензії Пекіна на Південно-Китайське море. Тайвань - самоврядна процвітаюча демократія. Але Китай вважає Тайвань своєю територією та ніколи не відмовлявся від застосування сили, щоб поставити острів під контроль Пекіна.

Раніше ми писали, яка позиція Пекіна щодо війни в Україні.