RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Італії прийняли резонансне рішення щодо визнання Криму російським

Регіональна рада Венето — північно-східного регіону Італії з центром у Венеції — підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ і з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Про це повідомляє Corriere Della Sera, передає Європейська правда.

За резолюцію проголосували 27 депутатів, проти були 9. Всього в раді Венето 51 депутат.

Згідно резолюції, керівництво регіону уповноважено вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС та Євросоюзом.

Як повідомлялося, ініціаторами внесення документу в італійську регіональну раду стали 25 депутатів, серед яких три керівника найбільших фракцій венеціанської ради.

Автором проекту резолюції став депутат націоналістичної партії "Лега Норд" Стефано Вальдегамбери.

Вальдегамбери є проросійським політиком, що тривалий час захищає інтереси Москви.

"Євросоюз та Італія відмовилися визнавати принципи самовизначення, які містяться в нормах міжнародного права, по відношенню до Кримського півострову. ЄС та Італія явно застосовують політику подвійних стандартів, виходячи з геополітичних мотивів. Вони повністю ігнорують майже одностайне волевиявлення як кримського народу, так і парламенту, а також історичні та культурні складові, котрi сприяло цьому вибору", — йдеться в резолюції венеціанських депутатів.

Раніше посол України в Італії Євген Перелигін звернувся до депутатів регіональної ради Венето з відкритим листом, в якому закликав сприяти поверненню Криму Україні.

Раніше потужне італійське суспільно-політичне видання Corriere Della Sera у своєму регіональному розділі для Венето опублікувало статтю з жорсткою критикою ідеї про визнання анексії Криму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі соціальних мереж висміяли поширений низкою російських ЗМІ фейк про готовність парламенту Венеції визнати законною анексію Криму Росією і проголосувати за скасування антиросійських санкцій.

Вранці 16 травня низка російських ЗМІ поширила інформацію про готовність парламенту Венеції 18 травня проголосувати за визнання законною анексії Криму Росією і скасування антиросійських санкцій ЄС.