RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Великобританія прикинулася Україною: британський журналіст висловився про Brexit

Британський журналіст Олівер Керрол опублікував статтю в російських ЗМІ про скандальний референдум, у ході якого більшість британців підтримали вихід з ЄС.

Стаття "Brexit: тиждень, коли моя країна вдавала з себе Україну" опублікована на сайті Colta.ru.

"Навесні 2014 року під час подій на сході України я своїми очима бачив, як бідне, горде й безправне населення обробляли брехнею, напівправдами і статистикою. Я бачив, як ці люди боролися за те, щоб їх ізоляція від решти світу, стала ще глибшою, що прямо суперечило їхнім інтересам. Я бачив, як нетерпимість, страх, лють і обопільна ненависть утворювали потрібний фон для цього конфлікту. Спостерігати, як те ж саме відбувається у тебе на батьківщині, дуже непросто", - пише журналіст.

За його словами, досі він вірив у розсудливість британського електорату, але політична система Британії на цей раз "повернулася до нас найпотворнішою зі своїх сторін". Журналіст підкреслює, що британське суспільство переживає найбільший розкол у новітній історії. Спроби окремих політичних сил заблокувати підсумки референдуму він також вважає помилковими.

"Відкидаючи демократичне волевиявлення народу, ми ризикуємо поринути в ще більш густий морок і спровокувати настільки глибоку політичну кризу, що найгірший з українських сценаріїв — масове насильство — може стати реальністю", - зазначає автор.

Керрол запевнив, що до проведення Brexit не причетний Кремль, але політичні сили використовували такі ж маніпуляції і брехню, як і російські ЗМІ. За його словами, референдум вже спровокував потужну політичну кризу і подальші його наслідки спрогнозувати вкрай складно.

"Звичайно, залишається надія на те, що, на відміну від України дворічної давності, наша ледве працююча політична система зможе дійти згоди, і ми уникнемо найгірших сценаріїв. Але важко дивитися без песимізму на цей повний мінливості період британської історії", - зазначає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні вказали, що після Brexit британцям перейшло звання найдурнішої нації.