RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Екс-президент Польщі викликав лють у путінцев заявою про необхідність збивати літаки РФ

Екс-президент Польщі Лех Валенса прокоментував інцидент, що стався у квітні в Балтійському морі, коли літаки РФ пролетіли поруч з есмінцем США USS Donald Cook.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на RFE/RL.

"На місці командира цього корабля, якби над нами пролетіли ці літаки, я б збив їх. Але не так, щоб убити пілотів. Я б стріляв по крилу", — сказав Валенса.

За його словами, дані дії не призвели б до військового конфлікту.

"Який конфлікт? Ніхто не хоче конфлікту, у тому числі Росія. Але вона хоче домогтися перемоги залякуванням і шантажем. Росія не може дозволити собі конфлікт, це жахливо дорого", — вважає екс-президент Польщі.

Дана заява Валенси викликало гнів у прихильників політики президента РФ Володимира Путіна.

"виповз гаденя, старий агент америкосів !", "Старий маразматик вийшов з розуму", "Є ще Ідіоти, в політиці. Голосно кричати, вміють. Одного, вже навчили, вибачаться! Все, смердючі ЗМІшки, в жалобі. А цього,крикуна, відразу в Болотну, колону визначити", "Що-то поляки такі браві стали - просто діватися нікуди. Обережніше треба бути з висловами! Забули, як в 39 році поділив проклятий Союз з дрожайшим Гітлером. Слабка ланка завжди висловлюється голосніше за всіх", "У тому то й справа, що ти, пшек, ніколи не будеш на місці сша, а навіть якщо б і був, то заткнувся б і тихо злиняв", - пишуть російські інтернет-користувачі в коментарях під новиною.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Пентагоні заявили, що для створення безпілотних зон в Сирії потрібно буде збивати російські літаки.