RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Brexit: у Великобританії прийняли рішення щодо другого референдуму

Уряд Великобританії склав негативний відгук на петицію, що вимагає повторного референдуму з питання виходу країни з Євросоюзу (Brexit).

Про це повідомляє The Independent, передає Lenta.ru.

Рішення було прийнято навіть незважаючи на те, що звернення підписали 4,1 мільйона чоловік — більше, ніж коли-небудь з моменту введення цього інструменту в 2011 році.

Міністерство закордонних справ написало відповідь, де вказало, що на референдумі про Brexit висловилися 33 мільйони осіб і їх рішення слід поважати. Уряд найближчим часом має почати підготовку до процесу виходу з ЄС.

"Як сказав прем'єр-міністр у своєму посланні до Палати громад 27 червня, референдум став однією з найбільших демократичних процедур в історії Великобританії", — зазначається в офіційному листі.

У той же час, як показують опитування, близько 40 відсотків населення хотіли б провести повторний референдум. Дослідження, в якому взяли участь дві тисячі чоловік, продемонструвало також, що Великобританія повинна залишитися в ЄС, якщо населення відкине конкретні умови виходу, запропоновані Євросоюзом.

Нагадаємо, референдум про вихід з ЄС пройшов у Великобританії 23 червня. Прихильники Brexit перемогли з 51,9 відсотками голосів. Явка перевищила 72 відсотки. У загальній складності в голосуванні взяли участь понад 33,5 мільйонів чоловік.

Як повідомляв "Апостроф", 28 червня в центрі Лондона відбувся великий мітинг проти виходу Великобританії з Європейського союзу, на який зібралися кілька тисяч осіб.