RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Відмова ЄС від нових санкцій проти РФ: розкрилися важливі подробиці

На саміті Європейського союзу його учасники вирішили не застосовувати по відношенню до Росії нових санкцій, обмежившись засудженням атак владою Сирії і РФ мирного населення і пригрозивши використанням "всіх доступних заходів, якщо звірства продовжаться".

Про це йдеться в підсумковому прес-релізі, опублікованому на сайті Ради ЄС.

Журналіст "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк зазначив у своєму Twitter, що розмиті формулювання Ради ЄС свідчать про те, що санкції до Росії через Сирію не будуть застосовуватися. При цьому він додав, що в ході рішення питання про санкції їх введення було заблоковано Італією.

У свою чергу видання "Financial Times" з посиланням на дипломатичні джерела пише, що на хід обговорення питання введення нових санкцій проти РФ вплинув італійський прем'єр-міністр Маттео Ренці.

За словами джерела, Німеччина, Франція і Великобританія мали намір виступити за їх введення, але ситуація на саміті виявилася "більш складною", ніж очікували ці країни. Проти виступили Іспанія, Австрія, Кіпр, Греція та Італія. Джерело заявило, що Ренці "досяг успіху в тому, щоб прибрати пропозицію про нові санкції, яке було висунуто перед початком зустрічі".

Як повідомляв "Апостроф", у росіян викликала бурю обурення новина про те, що західні країни всерйоз задумалися над введенням нових санкцій проти РФ через ситуацію в сирійському Алеппо.

За матеріалами "Слона"