RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Єлизавета II зустрінеться з Трампом всупереч петиції британців – ЗМІ

Британський уряд не збирається скасовувати офіційний візит американського президента Дональда Трампа в країну всупереч петиції громадян.

Лідер США отримав запрошення на візит до Великої Британії під час зустрічі з прем'єр-міністром Терезою Мей. Запрошення передбачає зустріч Трампа з королевою Єлизаветою II.

Проти цієї зустрічі виступили автори петиції. За добу під документом підписалися 1 мільйон 191 тисяча противників візиту американського президента. І підписи продовжують надходити далі.

В уряді зазначають, що скасування запрошення стало би "популістським жестом". До того ж американська сторона прийняла запрошення і його відклик міг би зіпсувати відносини.

У той же час лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін висловив думку, що в разі, якщо Тереза Мей не зможе відстрочити візит Трампа, вона не виправдає очікувань своїх громадян.

Як повідомляв "Апостроф", на сайті уряду Великобританії опублікований текст, який закликає заборонити офіційний візит президента Дональда Трампа в країну і відмовити йому в офіційній зустрічі з членами Королівської сім'ї.

За матеріалами ВВС.