RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Сапфіровий ювілей: королева Єлизавета править Англією 65 років

Британська королева Єлизавета II святкує 6 лютого 65-річчя свого правління.

Про сапфіровий ювілеї повідомляється на офіційній сторінці королівської сім'ї в Facebook.

6 лютого 1952 року король Георг VI помер після тривалої хвороби і принцеса Єлизавета у віці двадцяти п'яти років відразу ж зійшла на трон. Вона є найстарішим британським монархом в історії і рекордсменом за часом перебування на британському престолі.

Єлизавета II походить з Віндзорської династії. Є главою Британської Співдружності націй і, крім Великобританії, королевою п'ятнадцяти незалежних держав: Австралія, Антигуа і Барбуда, Багамські Острови, Барбадос, Беліз, Гренада, Канада, Нова Зеландія, Папуа — Нова Гвінея, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Соломонові Острови, Тувалу, Ямайка. Є також головою англіканської церкви і верховним головнокомандувачем Збройними силами Великобританії.

На опублікованому фото на королеві - набір ювелірних виробів з сапфірами, подарований їй королем Георгом VI в якості весільного подарунка в 1947 році.

Як повідомляв "Апостроф", в січні охоронець королеви Великобританії Єлизавети II розповів журналістам, як мало не застрелив її під час нічної прогулянки.