RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Парламент Нідерландів визначився з питанням про асоціацію України з ЄС

Друга палата парламенту Нідерландів за підсумками дебатів має необхідну кількість голосів, щоб підтримати законопроект, внесений урядом країни, з пропозицією ратифікувати Угоду про асоціацію Україна - ЄС. Про це повідомляє УНІАН.

Із зроблених під час обговорення документу заяв вже очевидно, що проект закону буде підтримано більшістю парламенту, який нараховує 150 депутатів.

Так, "за" будуть голосувати Народна партія для свободи та демократії (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), яка нараховує 40 депутатів, Трудова партія (Partij van de Arbeid (PvdA), яка нараховує 35 депутатів, Демократи 66 (Democraten 66 (D66) з 12 голосами та Зелені ліві (GroenLinks (GL), які нараховують 4 голоси. Таким чином, «за» проголосує 91 депутат.

«Проти» будуть голосувати (Socialistische Partij (SP) – 15 голосів, Партія за свободу (Partij voor de vrijheid (PVV) – 12 голосів та Партія захисту тварин (Partij voor de dieren (PvdD) – 2 голоси. Також проти висловилися малочисельні групи, що разом дає 53 голоси проти.

Шість членів парламенту не висловили свою свою позицію.

Голосування законопроекту заплановане на 23 лютого.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження Дослідницького інституту SEO Economisch Onderzoek при факультеті економіки Університету Амстердаму, економіка Нідерландів виграє від угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.