RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В ЄС запропонували створити Європейську Федерацію

Напередодні зустрічі голів національних парламентів країн Євросоюзу з нагоди святкування 60-річчя створення ЄС глави парламентів чотирьох держав-засновників союзу (Франція, Німеччина, Італія та Люксембург) закликають до більш тісної політичної інтеграції в рамках Європейського союзу.

Про це повідомляється у відкритому листі голів нижніх палат парламентів зазначених держав, яке опубліковано в італійському виданні La Stampa, передає "Європейська правда".

"Саме зараз настав час перейти до більш тісної політичної інтеграції, до створення Федеративного Союзу держав з великими повноваженнями. Ми знаємо, що така перспектива викликає сильний опір, але не можна допускати, щоб через бездіяльність все було паралізовано", - йдеться в тексті заяви.

Зазначається, що інші держави Євросоюзу, які не захочуть відразу приєднатися до Європейської Федерації, повинні отримати можливість зробити це пізніше.

"Ми повинні мати мужність, щоб віддати частину суверенітету в багатьох секторах, в яких розрізнені дії держав зараз абсолютно неефективні і приречені на провал: від глобального потепління до енергетичної політики, від фінансових ринків до правил імміграції, від ухилення від сплати податків до боротьби з тероризмом", – підкреслюється в листі.

Як повідомляв "Апостроф", ЄС затвердив рішення про скасування віз для громадян Грузії.