RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Лобіст Путіна у Польщі заявив, що жінки дурніші за чоловіків

Польський депутат Європейського парламенту Януш Корвін-Мікке заявив, що жінки поступаються розумом чоловікам, тому мають заробляти менше. Про це повідомляє ВВС.

"І, звичайно ж, жінки повинні заробляти менше, ніж чоловіки, оскільки вони слабкіші, вони менші, вони менш розумні", - заявив євродепутат.

Йому відповіла іспанська депутат Іраті Гарсія-Перес. Вона зазначила, що Корвіна-Мікке дратує те, що жінки можуть бути членами парламенту і мати такі ж права, як і він.

"Я тут, щоб захистити всіх європейських жінок від чоловіків на зразок вас", - заявила вона.

Голова Європарламенту Антоніо Таяні зараз з'ясовує, чи не порушив Корвін-Мікке своїми заявою правила роботи зборів, які забороняють образливі, расистські чи ксенофобські висловлювання і поведінку.

Група демократів і соціалістів у Європарламенті просить покарати Корвіна-Мікке за його коментарі. Покарання за подібну поведінку варіюється від догани до тимчасового призупинення повноважень.

Нагадаємо, лідер польської партії "Конгрес нових правих" Корвін-Мікке є пристрасним шанувальником президента РФ Володимира Путіна і його політики. Він також прославився тим, що назвав Україну і Німеччину головними ворогами Польщі.

У лютому 2016 року Генеральна прокуратура України порушила справу проти Корвіна-Мікке за незаконне відвідування ним окупованого Росією Криму.