RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Франція відмовляється від електронного голосування на виборах

Уряд Франції відмовився від проведення електронного голосування на майбутніх парламентських виборах у червні 2017 року через високи рівень кіберзагроз. Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції, передає РБК.

За словами державного секретаря із зовнішньої торгівлі Маттіаса Текле, на такі заходи влада республіки пішла після рекомендацій експертів з Національного агентства з безпеки інформаційних систем, які попередили про "вкрай високий ризик кібератак, які можуть перешкодити проведенню виборів".

Відповідальність за організацію голосування візьме на себе Міністерство закордонних справ і міжнародного розвитку Франції.

Відзначимо, система електронного голосування була створена у Франції для того, щоб забезпечити реалізацію виборчих прав проживають за кордоном своїх громадян. Вперше її протестували в ході парламентських виборів у 2012 році в одному з виборчих округів за межами республіки.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції і генпрокурор США Джефф Сешнс взяв самовідвід від розслідування можливого втручання Росії у виборчу кампанію в США.