RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Польський міністр зробив гучну заяву про репресії в Білорусі

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розповів, якою буде реакція Євросоюзу в разі продовження репресій проти учасників акцій протесту в Білорусі.

Про це глава польської дипломатії розповів в інтерв'ю телеканалу TVN24.

Ващиковський засудив дії білоруської влади під час "Дня волі", 25 березня, коли було заарештовано не менше 700 активістів.

За словами Ващиковського, якщо білоруський уряд припинить репресії, то Євросоюз може повернутися до співпраці з Мінськом, але якщо насильство проти демонстрантів не припиниться, ЄС може відмовитися від подальшого дипломатичного зближення.

Ващиковський зазначив, що ознаки готовності влади припинити репресії вже є, посилаючись на звільнення затриманої громадянки Польщі, і висловив надію, що в подальшому всі взяті під варту протестуючі будуть звільнені.

Також глава польського МЗС нагадав про значне зближення Білорусі з ЄС в 2016 році, відзначивши, що сам президент Олександр Лукашенко зробив "багато сигналів" до бажаності дипломатичного потепління відносин з Брюсселем.

Раніше "Апостроф" розмістив статтю, в якій аналізувалися можливі наслідки репресій для внутрішньої і зовнішньої політики Білорусі.